BBQ Techniek
Wat is het pekelen van vlees en vis?
Je kunt op heel veel manieren spareribs op de barbecue bereiden, maar de 3-2-1 methode is toch wel de bekendste. 3-2-1 duidt op de manier van bereiden en is niet een vast recept.
Onderhoud voor je kamado
Er is niet veel onderhoud nodig voor je kamado. In deze blog laat ik je zien wat ik voor onderhoud pleeg.
Thermometer ijken, hoe doe je dat?
Om ervoor te zorgen dat de thermometer van je dome zijn werk goed blijft doen (anders gezegd, de juiste temperatuur aangeeft) kun je hem ijken.
Hoe steek je een kamado aan?
Een veel gestelde vraag: “Jan, hoe steek jij je Big Green Egg aan?” In deze blog wil ik graag uitleggen hoe ik mijn Green Egg aansteek. De methode is uiteraard voor alle Kamado’s te gebruiken!
Rookhout hoe en wat?
Naast het gebruik van kruiden, marinades en dry-rubs maken we bij bbq-en ook gebruik van rookhout. Rookhout is er in verschillende manieren, zo heb je chunks, snippers, krullen, pellets en mot.
BBQ Shop Flakkee
BBQ Shop Flakkee een webshop voor en door enthousiaste BBQ-ers.
Adres
BBQ Shop Flakkee
Burgemeester Sterkplein 23
3244BA Nieuwe-Tonge
Bezoek en afhalen op afspraak.
Op zondag gesloten.