Gevulde champignons met cheddar, gehakt en spek!

Deze een keer een klein bij-gerecht. Gevulde champignons met cheddar, gehakt en spek.

Heb ze een keer zoals op de foto’s te zien is gemaakt met ‘gewone’ champignons maar ook een keer met kastanje-champignos wat ook erg lekker was!

Maak het een keer en laat weten wat je er van vindt!

Wat heb je nodig

Welke ingredienten

  • BBQ Rub voor rundvlees (Ik heb Red Rooster gebruikt)
  • Kastanje-champignons
  • Geraspte cheddar kaas
  • Rundergehakt
  • Spek 

Champignons uithollen

Als eerste begin je met het schoonmaken van de champignons. Op de foto zie je ‘normale’ champignons maar met kastanje champignons zijn ze nog lekkerder.

Daarna hol je de champignons uit, dit doe je door eerst het steeltje voorzichtig weg te breken en vervolgens hol je de champignon uit. Ik heb gebruik gemaakt van een appel-boor. Let wel op dat je er niet doorheen gaat, anders loopt de kaas straks aan de onderkant weg.

Gevulde champignons met cheddar gehakt en spek
Gevulde champignons met cheddar gehakt en spek
Gevulde champignons met cheddar gehakt en spek

Vullen & wikkelen

Dan mengen we het gehakt met de kruiden. Dit heb ik een beetje op gevoel gedaan en naar smaak meer of minder toevoegen.

Als eerste vullen we de champignons met een laagje geraspte cheddar kaas waarna we hem afvullen met gehakt, er mag best een kopje op staan!

Dan om het af te maken wikkel je het geheel in spek en zet je de boel vast met een saté prikker.

Gevulde champignons met cheddar gehakt en spek
Gevulde champignons met cheddar gehakt en spek
Gevulde champignons met cheddar gehakt en spek
Gevulde champignons met cheddar gehakt en spek

Naar de BBQ

De BBQ had ik al aangestoken en er voor gezorgd dat deze op ± 180°C / 200°C indirect staat. Dit kun je doen door een plate setter of in een kogel-bbq de kolen aan 1 kant te houden.

De gevulde champignons heb ik op een aluminium grill schaal gelegd om ze makkelijk op en af de bbq te krijgen.

De champignons garen we ± 20 / 25 minuutjes totdat in ieder geval de spek mooi krokant en goudbruin geworden is.

Eet smakelijk!

Gevulde champignons met cheddar gehakt en spek
Gevulde champignons met cheddar gehakt en spek

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BBQ Shop Flakkee

BBQ Shop Flakkee een webshop voor en door enthousiaste BBQ-ers.

Adres

BBQ Shop Flakkee
Burgemeester Sterkplein 23
3244BA  Nieuwe-Tonge
Bezoek en afhalen op afspraak.
Op zondag gesloten.

KVK & BTW

KvK: 24435612
BTW-ID: NL001711228B02

Algemene voorwaarden

Contact

E: info@bbqshopflakkee.nl
T: 06 - 19 29 37 77

Niet op zondag!

BBQ, Barbecue, Grillen, Barbecuen, Buitenkeuken, Buiten koken, Outdoor Cooking, Dry Rubs, BBQ Sauce, BBQ Saus, Kruiden, Specerijen, Houtskool, Lumpwood Charcoal, Aanmaakblokjes, Aanmaakwokkels, Low and slow, Weber, Big Green Egg, Kamado, Hot & fast, Rookhout, Rookchunks, Rooksnippers, Rookmot, Smokewood, Smoke, YAKINIKU, KAMADO