Kippendijencake, kip uit een cakeblik.

Heerlijkje kippendijencake van de bbq.

Een gerecht wat iedereen lekker vindt! De vulling is naar smaak aan te passen, maar op deze manier heb ik hem gemaakt en hij was erg lekker.

Wat heb je nodig:

 

Ingrediënten:

  • 250 grams zeeuwsspek of ontbijtspek
  • 800 gram kippendijen
  • Je favoriete BBQ / kip rub
  • BBQ Saus
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 250 gram champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • Olijfolie

 

Alles snijden

We beginnen met alles te snijden.
De kippendijen in reepjes snijden.
De paprika in stukjes en de uien in ringen.
De teentjes knoflook snipperen we ook fijn.
Als laatste de champignons in dunne plakjes.

Kippendijcake van de Barbeque

Kruiden van de kip

De stukjes kippendijen met eventueel een beetje olijfolie en de rub/kruiden in een schaal doen en lekker door elkaar mengen. Ik heb hier gebruik gemaakt van Southern Dutch a Touch of Sweet.

De hoeveelheid kruiden is naar smaak. Ik heb gewoon een mooi laagje gedaan, zodat overal de kruiden aanwezig zijn.

Je kan dit een uur of 4 van tevoren doen, maar ik heb gedaan voordat ik de rest ook ging snijden en gereed maken.

Kippendijcake van de Barbeque

Bekleden cakeblik

Het cakeblik vetten we licht in met boter of olie. En bekleden het dan met de ontbijtspek. Leg de plakjes zo neer dat ze aan beide zeiden over de rand heen hangen zodat we hier later de bovenkant mee dicht kunnen maken. De zijkanten leg je er dwars in zodat het rondom bedekt is.

Kippendijcake van de Barbeque

Laagjes aanbrengen

Dan is het een kwestie van het cakeblik vullen met de ingrediënten. Laagje voor laagje.

Eerst een laagje kip dan laagje paprika, dan uien en als laatste champignons, dat herhaal je tot alles op is, de knoflook vermeng je er gaande weg een beetje doorheen.

Ik zorg er altijd voor dat ik begin en eindig met een laagje kip.

Aan het eind vouw je cake dicht met ontbijtspek en met laatste plakjes maak je de bovenkant mooi dicht.

Kippendijcake van de Barbeque
Kippendijcake van de Barbeque

Naar de BBQ

Ik heb mijn barbecue inmiddels gereed gemaakt voor indirecte hitte. Ik heb ook alvast een druippan neer gezet omdat later de cake er ook zonder blik nog op gaat. Ik zorg voor een temperatuur van ongeveer 120°C.

Ik plaats ook meteen de thermometer en ga voor een kerntemperatuur van 55°C.

Kippendijcake van de Barbeque

Uit het blik

Als we de kerntemperatuur van 55°C hebben bereikt mag de ‘cake’ er af. We halen we het blik van de Q. Pas op! Het blik is heet, gebruik goede handschoenen.

Vervolgens mag de ‘cake’ uit het blik. Giet voorzichtig het vocht af wat in het blik zit en haal de kippendijen cake uit het blik. Bij mij kwam hij er makkelijk uit door het blik op zijn kop op een snijplank te zetten.

Dan mag hij weer terug op de barbecue, we houden dezelfde indirecte opstelling, en plaatsen we de kernthermometer weer terug.

We smeren hem ookin met BBQ Sauce, deze heb ik van tevoren in een pannetje opgewarmd.

Kippendijcake van de Barbeque
Kippendijcake van de Barbeque

Aansnijden

Wanneer we een kerntemperatuur tussen de 76°C en 78°C bereikt hebben is de ‘cake’ klaar en mag deze er af.

Vervolgens in lekker plakken aansnijden, eventueel je favoriete BBQ sauce er overheen en smullen maar!

Kippendijcake van de Barbeque
Kippendijcake van de Barbeque

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BBQ Shop Flakkee

BBQ Shop Flakkee een webshop voor en door enthousiaste BBQ-ers.

Adres

BBQ Shop Flakkee
Burgemeester Sterkplein 23
3244BA  Nieuwe-Tonge
Bezoek en afhalen op afspraak.
Op zondag gesloten.

KVK & BTW

KvK: 24435612
BTW-ID: NL001711228B02

Algemene voorwaarden

Contact

E: info@bbqshopflakkee.nl
T: 06 - 38 24 22 57

Niet op zondag!

BBQ, Barbecue, Grillen, Barbecuen, Dry Rubs, BBQ Sauce, BBQ Saus, Kruiden, Specerijen, Houtskool, Lumpwood Charcoal, Aanmaakblokjes, Aanmaakwokkels, Low and slow, Weber, Big Green Egg, Kamado, Hot & fast