Kipshoarma met Shawarma kruiden van Angus & Oink

Kipshoarma met Shawarma kruiden van Angus&Oink

Shoarma, Shawarma, Swarma je kunt het op heel veel manieren schrijven. En op misschien nog wel meer manieren bereiden.

Hieronder de beschrijving zoals ik de het de laatste keer gemaakt heb. Met de Shawarma kruiden van Angus&Oink en het spit van Spit On Fire. Heb je geen rotisserie geen probleem je kunt ze ook op saté spiesen maken.

Wat heb je nodig:

Ingrediënten:

  • Kipdijfilet
  • Olijfolie
  • Knoflooksaus

Kruiden en kipdijflet

We beginnen met het kruiden van de kipdijfilet.

We doen alle kippendijen in een kom en voegen wat olijfolie toe voor een plaklaagje. (Goede hulp is altijd welkom 😉 )

Daarna strooien we de kruiden er overheen en mengen alles goed door en laten dit minimaal 1 uur in de koelkast afgedekt marineren.

Kipshoarma met Shawarma Kruiden van Angus & Oink
Olijfolie toevoegen
Kruiden er overheen
Kruiden er overheen

Rijgen op de spies

Wanneer het vlees goed bedekt is met kruiden en een poosje in de koeling heeft staan trekken kan het aan de spies geregen worden.

Ik rijg de dijfilet om en om over de punten van de klauwen, en probeer zo te beginnen dat ik eindig met al het vlees in de midden van de spies.

Heb je geen rotisserie dan kun je blokjes snijden van de kip en aan satestokjes rijgen, en die vervolgens op de BBQ bakken.

Rijgen aan de spies
Rijgen aan de spies

BBQ voorbereiden

Dan gaan we naar de BBQ toe om deze voor te bereiden.

Uiteraard beginnen we met het verwijderen van overtollig as en kleine stukjes houtskool. Om vervolgens houtskool bij te vullen. Ook hier had ik weer goede hulp 🙂

De opstelling die ik gemaakt heb is aan 1 kant houtskool en aan de andere kant een lekbakje. Zo zorg je er voor dat je 1 hete zone hebt en en een koudere zone.

Het lekbakje vangt eventueel vet op wat anders helemaal onderin je BBQ terecht zou komen, wat ongewenst en lastig schoonmaakwerk op zou leveren.

Houtskool vullen
Opstelling met lekbakje

Draaien maar

Na het plaatsen van kernthermometer kan de rotisserie aangezet worden, en draaien maar!

Je kunt er op wachten tot een kerntemperatuur van 70 graden en alles snijden, maar je kunt ook als de buitenkant een mooi korstje heeft en gaar is dit er af snijden om vervolgens de spies terug te plaatsen en dit te herhalen tot alles gaar is.

Heerlijk op een pita broodje met knoflooksaus.

Eet smakelijk!

Thermometer geplaatst
Shoarma snijden
Shawarma snijden
Kipshoarma
Kipshoarma lekker op een pita broodje

1 Reactie

  1. Ma

    Wat leuk deze blog op je website.
    Goed uitgelegd en leuke foto’s.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

BBQ Shop Flakkee

BBQ Shop Flakkee een webshop voor en door enthousiaste BBQ-ers.

Adres

BBQ Shop Flakkee
Burgemeester Sterkplein 23
3244BA  Nieuwe-Tonge
Bezoek en afhalen op afspraak.
Op zondag gesloten.

KVK & BTW

KvK: 24435612
BTW-ID: NL001711228B02

Algemene voorwaarden

Contact

E: info@bbqshopflakkee.nl
T: 06 - 19 29 37 77

Niet op zondag!

BBQ, Barbecue, Grillen, Barbecuen, Buitenkeuken, Buiten koken, Outdoor Cooking, Dry Rubs, BBQ Sauce, BBQ Saus, Kruiden, Specerijen, Houtskool, Lumpwood Charcoal, Aanmaakblokjes, Aanmaakwokkels, Low and slow, Weber, Big Green Egg, Kamado, Hot & fast, Rookhout, Rookchunks, Rooksnippers, Rookmot, Smokewood, Smoke, YAKINIKU, KAMADO