Pulled Pork! Deze keer met de Dutch Oven.

Iedereen kent de klassieke Pulled Pork low&slow op de BBQ met inpakken in Butchers paper of aluminum folie.

Deze keer maken we hem net iets anders. Eerst wel low&slow op de BBQ om de rooksmaak mee te geven, maar daarna garen we hem verder in de pan, de Dutch Oven. Super lekker!! En tijdbesparend 😉

De linkjes naar de producten zijn de producten die ik gebruikt heb, wil jij bijvoorbeeld een andere rub gebruik wat jij lekker vindt!

Wat heb je nodig

Welke ingredienten

Procureur of varkensnek

Voor de Pulled Pork in dit recept gebruik in een procureur van ± 2,5 kg.

Die haal je uit de verpakking en het enige wat ik doe met de procureur is het trimmen van harde klompen vet. Beetje vet is niet erg, maar harde dikke klompen snijdt ik wat weg.

Na het trimmen/bijsnijden bestrooi ik de procureur rijkelijk met mijn favoriete rub voor varkensvlees.

Het bestrooien met de kruiden mag best royaal het is een groot stuk vlees en dat kan dat best hebben.

Pulled Pork uit de Dutch Oven
Pulled Pork uit de Dutch Oven

Rookhout & BBQ aansteken

We gaan de procureur eerst low&slow roken op de bbq. Met de indirecte methode.

Als eerste zorgen we dat we het rookhout klaar hebben liggen. Ik gebruik in dit geval 2 blokjes kersen en 1 blokje appel. Appel en kersen passen perfect bij varkensvlees. En de kersen geeft een prachtige mahonie-achtige kleur aan de het vlees.

Dan vullen we de bbq met houtskool en steken we deze aan met 3 aanmaakwokkels.

Als de wokkels zijn opgebrand sluiten we de deksel en laten de bbq opwarmen, als de dome goed warm aanvoelt gaan we met de schuiven de temperatuur regelen, we richten op 120°C bbq temperatuur, we laten de temperatuur oplopen tot 170°C, als we het hitteschild plaatsen met het rooster zal de temperatuur namelijk ± 50°C zakken en zitten we op de gewenste 120°C.

Voor dat we het hitteschild plaatsen voegen we eerst de blokjes rookhout aan de gloeiende kolen toe.

Dan mag het vlees er op en laten we het gedurende 2 uur roken op de barbecue.

Pulled Pork uit de Dutch Oven
Pulled Pork uit de Dutch Oven
Pulled Pork uit de Dutch Oven
Pulled Pork uit de Dutch Oven

Groenten snijden en de Dutch Oven gereedmaken

Als we op 1,5 uur roken zitten kunnen we de overige ingrediënten gaan voorbereiden.

De uien pellen we en snijden we in hele of halve ringen.

De paprika snijden we in reepjes. Ik heb in dit geval alleen de rode gebruikt, maar je kunt ook andere kleuren gebruik varieer er lekker op los!

Als de uien en de paprika gesneden zijn dan pak je de dutch oven erbij. Ik heb gebruik gemaakt van de large van Smokin’ Flavours van ± 5,5 liter inhoud.

Op de bodem van de dutch oven maken we een bedje van de uien en de paprika.

Daar gaat een flesje bier bij, hou je niet van de smaak van bier kun je ook gewoon water gebruiken.

Ook voegen we een flinke eetlepel mosterd en ketchup toe.

En als laatste een goeie theelepel Worcestershire saus.

Pulled Pork uit de Dutch Oven
Pulled Pork uit de Dutch Oven
Pulled Pork uit de Dutch Oven
Pulled Pork uit de Dutch Oven
Pulled Pork uit de Dutch Oven
Pulled Pork uit de Dutch Oven
Pulled Pork uit de Dutch Oven
Pulled Pork uit de Dutch Oven

In de Dutch Oven op de Q!

Wanneer het vlees 2 uur gerookt heeft mag het van de BBQ en in de gietijzeren pan. Dit doe ik met een stevige BBQ tang.

Ik borstel dan het rooster even schoon met een roosterborstel. Zodat niet de onderkant van mijn pan gelijk vies is.

Dan mag de Dutch Oven op het rooster van de bbq, ik doe dit met het deksel er op.
En ik laat de temperatuur iets oplopen tot 150°C in de BBQ.

Na ± 2 uur gaan we de temperatuur controleren met onze prikthermometer, ieder vlees is anders, het ene is gaar bij 94°C en het andere pas bij 98°C. Wat ik vooral doe met de thermometer is voelen of er nog weerstand is, de prikker moet er in gaan als in een pot pindakaas, wanneer je nog teveel weerstand voelt mag hij nog wat langer, gaat hij er moeiteloos in dan is hij gaar en mag van de bbq af.

Ik laat het vlees dan minimaal uurtje rusten in de dutch oven waarna ik het met de meatclaws uit elkaar pull.

Serveren met een wit bolletje met een beet coleslaw.

Eet smakelijk!

Pulled Pork uit de Dutch Oven
Pulled Pork uit de Dutch Oven
Pulled Pork uit de Dutch Oven

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

BBQ Shop Flakkee

BBQ Shop Flakkee een webshop voor en door enthousiaste BBQ-ers.

Adres

BBQ Shop Flakkee
Burgemeester Sterkplein 23
3244BA  Nieuwe-Tonge
Bezoek en afhalen op afspraak.
Op zondag gesloten.

KVK & BTW

KvK: 24435612
BTW-ID: NL001711228B02

Algemene voorwaarden

Contact

E: info@bbqshopflakkee.nl
T: 06 - 19 29 37 77

Niet op zondag!

BBQ, Barbecue, Grillen, Barbecuen, Buitenkeuken, Buiten koken, Outdoor Cooking, Dry Rubs, BBQ Sauce, BBQ Saus, Kruiden, Specerijen, Houtskool, Lumpwood Charcoal, Aanmaakblokjes, Aanmaakwokkels, Low and slow, Weber, Big Green Egg, Kamado, Hot & fast, Rookhout, Rookchunks, Rooksnippers, Rookmot, Smokewood, Smoke, YAKINIKU, KAMADO